Fest på G!


Garderobsrensning!

Du hittar auktionerna på Tradera här.





Jag har ett hål i magen.

Nu är jag äntligen hemma från sjukhuset. Fick åka hem igår eftermiddag och var helt slut som människa.
Det var skönt att sova i sin egna säng i natt och jag har faktiskt kunnat sova både på mage och sidan.

Nu har jag duschat av mig sjukhuslukten och lagt om såren och jag känner mig riktigt pigg och näst intill smärtfri.
Morgonens utmaning var att få på sig stödstrumporna igen efter att jag hade duschat. Ska ha dem på mig dygnet runt i två veckor.
Sexy.

Hålet i magen där slangen med dränage satt. Gjorde ont som

satan när dom drog ur den (typ 10cm slang inuti kroppen som skulle ut).

Dom andra tre hålen är igensydda, men detta får läka igen av sig själv.



Avdelning 17.

Tänkte uppdatera om idag.

Jag kom till sjukhuset strax efter kl 8 imorse. Fick ta på mig sjukhuskläder (sexigast ever! ...or not). Sköterskan satte en droppnål på mig, tog blodprov och kopplade in dropp. Fick även ta en cocktail av antibiotika, smärtstillande och lugnande. Fin
frukost det där, med tanke på att jag inte hade ätit sen igår kväll! Klockan hann bli nästan 10 innan allt sånt var klart. Jag skulle precis lägga mig i sängen i mitt rum och vänta på att få komma ner till operationen (det kan ju ta flera timmar, man vet aldrig med sjukhus), när en sjuksköterska kom in och sa att det var dags.

Jag fick snabbt byta om till en "rock" av nåt slag och stödstrumpor. Inget annat.
Sen kördes jag ner till operationssalen, fick klättra över till en stenhård brits ><
Sen kopplade sköterskorna upp mig på en massa maskiner, hade fan sladdar överallt! I pannan, på bröstet, i örsnibben, i armen... Efter det fick jag syrgas och narkosmedel och somnade fort som attans! Klockan var nog strax efter halv 11 när operationen inleddes.

Jag vaknade upp på uppvakningsavdelningen kl 17. Själva operationen hade nog tagit drygt 4 timmar, men det tog några timmar till innan jag vaknade. Vaknade upp med 2 extra droppnålar, en på varsin hand, haha. Så hade sammanlagt 3 st. samt en slang som hände ut från midjan. Tror det är ett drenage till njuren så att överflödigt blod kan rinna ut.
Hade sjukt ont och personalen där kopplade in morfindropp, blev snurrig men smärtan gick över helt, så det var bra. Sov från och till i över 2 timmar innan jag fick komma tillbaka till avdelningen och mitt rum.

Väl på rummet fick jag klä på mig och ombads stiga upp och röra på mig och gå så mycket som möjligt. Upptäckte då att jag fick sjuuukt ont i axlarna av det. Det beror på att dom under operationen fyllde bukhålan med luft (typ som en ballong) för att få mer utrymme att röra sig med kring njuren. Den här luften vandrar tydligen upp till axlarna när den är på väg att försvinna, så det känns som extrem träningsvärk gånger 1000. Förhoppningsvis går det över snart. Att gå omkring kändes som en extrem bakfylla; sjukt seg, ingen koordination what so ever, snurrig och trött.

That's about it for now. Ska försöka få lite sömn tänkte jag.
Uppdaterar mer imorgon! (tack och lov för min iPhone :D)
Godnatt gott folk!


Imorgon




Uppdate:
Att ta sprutan var sjukt obehagligt, men det gick bra. Nu ska jag ta och hoppa in i duschen jag måste duscha med sånt bakteriedödande medel två gånger ikväll och två gånger imorgon bitti innan jag åker till sjukan.
Tydligen blir håret som svinto av det där medet så jag har laddat upp med en massa inpackningar tills jag kommer hem.

Ang. min fuckade njure, del 2.

Efter nästan tre månaders väntan är det äntligen dags för operation. Del 1 och lite info om problemet finner ni här.

Idag var jag på inskrivningssamtal på Sahlgrenska och fick bl a träffa läkare, sjuksköterska, sjukgymnast och narkosläkare. Operationen är planerad till den 18 oktober, alltså på tisdag nästa vecka. Jag kommer troligtvis bli inlagd på måndag kväll.
Efter operationen kommer jag troligtvis bli kvar på sjukhuset i 2 dygn till och efter det vara sjukskriven i säkert en vecka. Men det bestäms nog efter operationen.


Fick även med mig en spruta hem som jag ska ta på mig själv dagen innan operationen. Den ska tas i huden på magen och är det är troligtvis inte värre än ett myggbett, men kanyllen är nästan 2 cm lång och själva grejen att jag ska göra det på mig själv känns inte speciellt lockande..


Creepy..

Uppdaterar mer när det börjar närma sig :)

bloglovin